”När Gud skapade kvinnan la han ner en hel del övertidsarbete på att få henne perfekt.
Under sjätte dagen av övertid kom en ängel förbi och frågade vad han sysslade med.
-Varför lägger Du ner så mycket tid på just den här modellen?
Gud svarade:
-Du vet ju att jag skapar människan till min avbild. Mannen blev bra, men nu vill jag försöka göra ett riktigt mästerverk!

Sedan förevisade Gud alla specialeffekter.
Kvinnan kan tvättas och tål att ligga i blöt i många timmar, trots att hon inte är gjord av plast. Hon har mer än 200 böjliga leder, alla utbytbara. Hon fungerar på vilken diet som helst och har dessutom depåer på mitten för näringsförsörjning under långvarig svält.
Kroppen kan föda och försörja upp till sex barn samtidigt, samt sköta om en stor barnaskara av både egna och andras barn.
-Hur ska det gå till, frågade ängeln? Hon har ju bara två armar och två händer, två ögon och två öron.
-Hemligheten till hennes enorma kapacitet sitter här uppe på toppen, i hjärnan, förklarade Gud.

Han fortsatte:
Kvinnan klarar att arbeta i upp till 18 timmar per dygn.
Hon har en kyss som kan läka allt från ett uppskrapat knä till ett sårat hjärta och hon kan också bota sig själv när hon är sjuk.

Ängeln närmade sig försiktigt.
-Är hon gjord av stål?
-Nej, känn på henne, uppmanade Gud.
Ängeln sträckte ut handen och snuddade försiktigt vid kvinnans hud.
-Oj, hon är både mjuk och varm! Är hon inte väldig ömhudad?
-Jo, svarade Gud. Hon är den ömmaste och känsligaste varelsen på jorden. Men hon är samtidigt mycket stark. Du skulle inte tro mig om jag berättade vad hon kan utstå och klara av. Hon har styrkor som kommer förundra mannen. Hon tål katastrofer och klarar tunga bördor. Hon kommer att le när hon vill skrika, sjunga när hon vill gråta och hon kommer uppmuntra och stötta andra när hon själv är trött och sliten. Hon kommer att ge av sig själv för att familjen ska ha det bra. Hon kommer följa sin väninna till läkaren. Hon kommer ligga vaken om nätterna och be för dem hon inte kan hjälpa.

-Kan hon tänka, frågade ängeln.
-Jajjamensan svarade Gud (nu kanske jag överdriver lite…). Naturligtvis kan hon tänka. Hon kan till och med resonera, och kompromissa!

Och jag har gett henne egen fri vilja. Det kanske är ett riskabelt företag, med den fria viljan kan hon handla som hon vill, men hon är också fri att välja det goda, kärleken, skönheten och allt det vackra jag skapat till hennes ära.
Jag vet att hon kommer att slåss för det hon tror på, hon kommer att stå emot orättvisor, hon kommer inte acceptera ett nej förrän hon blivit övertygad om att det finns en bättre lösning. Framför allt kommer hon att älska villkorslöst.

Ängeln fick syn på någonting, sträckte ut sin hand, och rörde vid kvinnans kind.
-Vad är det här? Det ser ut som en diamant men den löses upp i min hand. Är det ett läckage på den här modellen!? Ängeln såg plötsligt lite undrande ut. Kunde Gud ha gjort ett misstag i sitt skapande?
-Det där min gode vän, är inget läckage. Sa jag inte att jag lagt in många olika funktioner i kvinnan! Det du håller i din hand är något mycket värdefullare än diamanter. Det är en tår.
-Vad är den då till för, frågade ängeln tillstukat.

Gud sa:
Tårarna är kvinnans sätt att uttrycka sig på. Hon kan visa sorg, glädje, kärlek, ömhet, ensamhet, lidelse, lycka och stolthet genom sina tårar.
-Och ändå har Du gett henne stämband, kontrade ängeln vasst.
-Hon kommer behöva mer än stämband för att göra sin röst hört i världen, svarade Gud lugnt.

-Du har skapat henne perfekt, erkände ängeln. Hon är skapelsen krona.
-Hon har bara ett fel, något som jag inte kan åtgärda, sa Gud.

Hon kommer inte själv förstå hur värdefull hon är.”

Det här fick jag i min mail idag. (Jag har bara redigerat det lite.)
Ganska tänkvärt tycker jag.