Om det blir en flicka kommer hon bli bortskämd och sedan odräglig men med gränslöst gott självförtroende.

Om det blir en pojke kommer han bli väldigt mammig, och pappig. Och bli den perfekta svärmorsdrömmen.

Jag tror att det blir en flicka.

Oavsett kön kommer det bli ett omhuldat barn, men tåligt.
Jag kommer släpa med mig henne överallt. Till kyrkan, till kalas, till vänner, till släkt, till jobbet… Nej, jobba kanske jag inte ska göra. I alla fall inte de första månaderna.

Min bäbis kommer bli som en sån där liten knähund, som väl inte bör kallas knähund längre utan snarare handväskhund. Ni vet, en jycke som Paris Hilton och kompani brukar använda som accessoar när hon visar upp sig på galor och tillställningar där hon har möjlighet att sola sig i fotoblixtar och snika till sig en och annan snitt som hon välvilligt matar handväskan med.

Det här var tankar som i morses svävade omkring som skimrande såpbubblor i min hjärna. Bubblor som jag mer än gärna ville sticka hål på och skölja av mig tillsammans med löddret från schampot där jag stod i morgonduschen och lät de varma strålarna sakta väcka mig till liv inför en ny arbetsdag.

Minnen från mina tidigare förlossningar sköljde också över mig. Underbara, varma, kraftfulla timmar i färgerna rött och brunt. Jag längtade efter ytterligare en förlossning, efter några timmar av total koncentration, efter att få uppleva miraklet, få känna hur kroppen fungerar och sköter sig själv utan någon som helst mental kontroll.

Mensen var tre dagar sen.

Min duktiga mens, som fungerar som ett urverk och ger mig ett skenbart lugn och får mig att tro att min kropp är något att lita på.
I 38 och ett halvt år har jag haft den här kroppen. Man kan tycka att jag borde känna den nu. Men den överraskar mig fortfarande med nya små påhitt. Blödande knogar på grund av nariga händer, en vårta på näsan, panikångestattacker mitt i natten… och hicka i mensen.

Men nu vet jag vad som hände. Nu när jag blöder som jag ska.

Det finns något som kallas feromoner. Det är ett doftspråk som inte luktar, men som hjärnan uppfattar. Små osynliga signaler som sänds ut från en människa till en annan.
Min närmaste kollega, min geografiskt och fysiskt närmaste kollega är minst lika fertil som jag. Jag misstänker starkt att hon har försökt förleda mitt urverk och lockat mig in i sin egen rytm.