Idag känner jag för att baka bröd. Men det måste vara lätt. Inget att knåda och rulla. Något att bara röra och hälla ner i en form.

Jag har en brödbok jag fått av min Italiensyster i julklapp för 12 år sedan.

På första sidan slår jag upp ett recept på “Bästa brödet att rosta”. På bilden har de gjort en fläta och lagt överst på brödet men så avancerad tänker jag inte vara. För övrigt ser det perfekt ut. Det ska vara vetekross, jäst, vatten, salt , lite smör och så mjöl. Penslas med ägg och vallmofrön.
Jag har en påse svarta vallmofrön som jag inte gjort kni på än så det passar ju bra.
Det verkar inte allt för avancerat heller. Lite knådning ingår visserligen men sen är det bara att dela i två och skjutsa in i ugnen.

Jag ska nog satsa på det här receptet, och så gå över med en limpa till grannen, som tack för att vi fick låna mjölk till fiskgratängen.