Nu har jag gjort degen till semmelbullarna. Jag har gått efter receptet till “Snabba Tupperwarefrallor”. Lite modifikation fick det bli. Degen ska vara ganska lös men när jag hällt i den uppgivna mjölmängden tyckte jag det blev alldeles för löst så jag hällde på lite till. Jag har också doftat i en okänd mängd kardemumma. Efter årets tre köpesemlor jag har upptäckt att många bagerier har lite kardemumma i sina semlor så det tänker jag pröva. Hoppas jag inte tog för mycket. Jag är mycket för att “höfta till” och det är inte alltid det blir så lyckat.

En miss gjorde jag. Jag har köpt hem kesella som jag tänkte ersätta en del av degspadet med men det glömde jag bort. Kesella gör ju brödet mycket saftigare och det skulle säkert blir väldigt bra. Hemmagjorda semlor har ju en förmåga att bli för torra tycker jag. Men, men… nu får det bli som det blir.

Här är receptet. Det brukar bli ca 38 små frallor. Ni får ha överseende med att det är mycket Tupperwareprodukter inblandade. Det är ju deras recept. Och det går naturligtvis lika bra med… selleri…

Smält 200 g margarin i micron i en Tupperwarekanna.
Häll i 6 dl rumsvarmt vatten eller mjölk. (Det var här jag tänkte ta kesella också.) Värm igen till fingervärme.
Smula ner 2 pkt jäst i en stor Tupperwarebunke med lock. (Jag orkar/hinner inte röra för hand så jag tog till assistenten igen. Den går fortfarande.) Lös upp jästen i vätska.
Tillsätt 1 tsk salt och socker efter behag. (Ska man göra frallor behövs bara pyttelite socker för att få degen att jäsa och ska man göra bullar så kan man brascha på med mer. Jag vet inte hur mycket jag tog. En deciliter kanske.)
Rör ner 15 dl mjöl till en rejält lös deg.

Sätt på locket och jäs degen med bunken nedsänkt i varmt vatten, lämpligen i diskhon. När locken poppar har degen jäst klart.
Häll upp degen på Tupperwares bakunderlag. Pys ut luften ur degen med Tupperwares slickepott. Blanda eventuellt i mer mjöl.
Rulla bullar med hjälp av en rund Tupperwareburk. Man tar en klick deg med Tupperwareslickepotten och stoppar i Tupperwareburken, sen vänder man den med öppningen ner och snurrar den snabbt och kraftfullt mot Tupperwareunderlaget. Efter en liten stund har det blivit en rund bulle. Lyft över bullen på en plåt med hjälp av Tupperwareburken och Tupperwareslickepotten. På det här sättet behöver man inte bli kladdig om händerna. (Om man nu inte tycker det är skönt. Men hur som helst så är degen så pass lös att det är svårt att forma runda bullar med händerna.)
Jäs ca 10 minuter och grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 7 minuter.