HALLÅ, alla loppisbesökande, samlarvilliga, fyndande jag-håller-ögonen-öppna-människor. Jag behöver hjälp!

Ända sedan jag satte eget bo, i alla fall sedan jag satte eget bo med julgran, ja, sen -95 alltså, har jag haft en ärvd gammal ljusslinga. Den är så där härligt orginalig och fin och jag älskar den. (Materialist – javisst!)

Den här julen har dock två eller tre av glödlamporna gett sig och nya finns naturligtvis inte att uppbringa i vanliga moderna lampaffärer.
Så skulle du råka springa på en sådan här julgransbelysning i någon antikaffär eller på en auktion eller en loppis, så köp den åt mig!

Här får ni lite bildhjälp.

Det här är kartongen.

Produkten är ordentligt godkänd:

Så här står det inne i locket:Jag gillar särskilt företagets slogan. Luma-ljus i granen – gäckar röda hanen. Kanske skulle den inte gå hem lika bra idag, när vi är betydligt mer vana vid elektriska ljus, men den här julgransbelysningen är inte så ung. Mamma har berättat vem som köpte den, men det har jag naturligtvis glömt. Jag tror det kan ha varit min morfar. Han köpte karongen i Vindeln……på självaste julafton för 60 år sedan!

Jag tycker ljusen är vackrare än dagens varianter.

Skulle du råka se en sådan här kartong någon gång så får du som sagt gärna köpa den för min räkning. Det är framförallt själva glödlamporna jag är ute efter, men det klart att det kanske kan vara bra att ha lite andra delar också. Som reservdelar alltså. Min julgransbelysning har ju några år på nacken nu…