Satt och tittade på några gamla kort från vår första resa till Italien.

Lilla Svalan var inte med för hon fick en så vådlig maginfluensa (rota-virus) att hon var tvungen att ligga på sjukhus två dar med dropp och sen ville vi varken ta med det medtagna barnet, eller stanna hemma hela familjen, så vi utackorderade vår lilla 1½-åring till snälla mor- och farföräldrar och gav oss iväg.

Jag bjuder på några små godbitar från minnesarkivet i form av bilder.

Vi for i april, och våren hade kommit mycket längre i Italien.Magnoliorna blommade så det var en fröjd för både själ och öga.Mitt habegär efter en egen rosa magnolia väcktes.
Idag har jag sett den första mörkrosa knoppen i min egen magnoliabuske som jag grävde ner i surjordsrabatten i höstas.

Vi gjorde en dagsutflykt till den närbelägna staden Como.Como är en jättevacker stad, belägen en ena änden av Comosjön.Alperna reser sig i fonden vart man än ser.

Men det är inte bara landskapet som är intressant.
Både jag och Förundersökningsledaren har en förkärlek för att botanisera i utländska livsmedelsaffärer. Det räcker egentligen med att åka till Danmark för att upptäcka skillnaderna. Men Italien är ett eldorado för den som älskar ost, pasta, bröd och fisk.

När vi var där var det snart dags för påsk och de stora affärskedjorna hade inte tagit i i underkant när det gällde chokladägg.

Min Italiensysters man är en hejjare på att laga till allsköns läckerheter och det vi särskilt fastnade för, och som han sedan fått beställning på flera gånger om, är den här fantastiskt goda skaldjurspastan.

När vi var i Italien passade vi naturligtvis på att resa till Milano, detta modets Mecka.Jag gjorde mitt bästa för att inte sticka ut allt för mycket i mängden. Men jag kan inte svära på att det gav någon större effekt…

Ett strövtåg i Milano bjuder alltid på överraskningar. Rätt som det var fick vi se den här lilla kyrkan skymta i slutet av en gränd.

Under en annan utflyktsdag försökte Förundersökningsledaren fånga min syster och hennes blivande man på bild, men som en liten ettrig djungelfågel var det någon som hoppade fram i bakgrunden och förstörde hela upplägget.

När vi kom hem till en efterlängtad lilla Svalan, hade vi med oss en stor present från hennes moster.

Fy, nu blev jag sugen på choklad.
Och Förundersökningledaren kallar på mig för det är hög tid att ge barnen kvällsmat.