I dag bråkade Förundersökningsledaren och jag om vem som skulle laga maten. Ingen ville.
Jag drog det kortaste strået. Rättvist eftersom han var kock igår och har mest att göra på sin lista i kväll.
Med ett halvtinat fiskblock på diskbänken och hungriga magar var det läge att tänka snabbt.
Jag satte på en kastrull vatten för pastakok och smälte en klick SMÖR i en gryta. När smöret smällt hällde jag i 2,5 dl matlagningsgrädde (15 eller 17% fett). Torskblocket tärnades i lagom bitar och fick koka med i grädden. Sedan fick jag snabbt i några små broccolibuketter och långa stränglar av morot. Medan allt gick mjukt och fisken klar kryddade jag med salt, curry Madras, ingefära och vitlökspulver.
Anrättningen var lagom klar tills pastan kokat mjuk.
Resultatet var enastående gott. Jag skulle villigt betalt för en dagens om den här maten stod på menyn och pastan var färsk och jag fick en fin salladsbuffé till och kanske ett gott bröd.
Måste passa på att berätta att jag tvingade barnen smaka på mitt broccoli-blomkålsmos igår. Guldgossen gick till toaletten och kastade upp. Så äckligt tyckte han det var.
Dagens fiskgryta fick ett något varmare mottagande. Särskilt efter att jag berättat att man bli intelligent av fisk.