Jag har en viss förkärlek för att experimentera i köket. Ibland blir det bra och ibland går det åt pipan.
Just idag har jag gjort två nya försök.
Det ena var att pudra den utkavlade bulldegen med pepparkakskrydda i stället för kanel. Det blev finfint. Barnen tyckte det var jättegott och Förundersökningsledaren klagade bara tills han hade smakat.
Det andra experimentet blev inte lika bra. När jag höll på att göra i ordning den andra vetekransen kom jag plötsligt på att det vore väldigt gott med blåbär i. På ett av konditorierna i stan kan man köpa blåbärsbullar med vaniljkräm och strösocker på. Det är fantastiskt goda.
Dessa goda bullar var vad jag hade i åtanke när jag letade igenom kylskåpet på jakt efter blåbärssylt. Någon sylt hittade jag inte, men så kom jag på att jag faktiskt hade en kartong blåbär i frysen.
Jag smörade degen med smör-och-socker-blandningen och strödde helt sonika över de frusna bären innan jag rullade samman degen till en längd.
Vet ni vad som händer med en deg som fylls av frusna blåbär?
Just det! Den slutar jäsa!
Nu har jag slängt in eländet i ugnen i alla fall och väntar med spänning på resultatet. Det kan bara bli dåligt eller slänga-i-soporna-kass.
Uppdate:
Om man gillar blåbär som omges av kletig bulldeg så skulle jag vilja säga att blåbärslängden blev helt perfekt!