Sömn är ett bra botemedel mot svår huvudvärk. Alltså la jag mig redan halv nio i går kväll. Jag somnade säkert före tio, med lilla Svalans skönt varma hand i min.

Tyvärr blev inte nattsömnen så god som jag hoppats. Av flera orsaker. Lilla Svalan buffade på mig lite då och då och jag var tvungen att knuffa bort henne för att få lite egenutrymme. Huvudvärken gjorde sig påmind genom sömnen och höll mig stundvis vaken. Framåt morgonkulan var det mensvärk och toalettbehov som förhindrade min efterlängtade sömn.

Till slut gav jag upp och gick upp en stund före klockan ringde.
Efter en timma i badrummet, varav största delen av tiden i duschen, och efter en god frukost med Al Bran och Falunsysterns müsli, sitter jag nu vid datorn och försöker samla mig inför dagen. Jag har kompletterat morgonmålet med två små röda piller, och i dag tänker jag prioritera hjärnan om det skulle behövas. Det innebär att jag ämnar fylla på migräntablettsdosen och strunta i magen.

Förundersökningsledaren föreslog att jag skulle cykla idag, och jag kan hålla med om att det är en perfekt dag att cykla på. Han är hemma med barnen eftersom skolan är stängd, och jag har bara mig själv att ta hänsyn till på vägen till jobbet.
Men så var det det här med huvudvärken. Vanlig huvudvärk kan trubbas eller till och med upphöra med lite lagom motion, men migrän blir sämre. Det har jag lärt mig the hard way, och fått bekräftat via en av Apotekets foldrar.

Dessutom spöregnar det!