Lovade italiensystern att skriva upp receptet på de cajunkryddade kräftorna. När jag gjorde maträtten halverade jag vissa ingredienser, men inte alla, så det blev ganska starkt. Förmodligen blir det bättre om man följer receptet slaviskt, eller åtminstone minskar på mängderna procentuellt sett lika mycket.

Tillagningstid uppskattat till en timma.

Receptet räcker till 8-10 personer.

Du behöver:
3 kg tinade, kokta kräftor (eller något annat du vill smaksätta. Det funkar förmodligen med räkor, fisk eller något annat också).
8 majskolvar
3 gula lökar
3 hela vitlökar
2 apelsiner
20 små potatisar – bra om de är jämstora
3 msk rapsolja
1 msk råsocker
8 lagerblad
2 msk salt
ca 1 msk cayennepeppar
2 tsk chili spicemix (jag tog vanligt chilipulver)
2 tsk nymald svartpeppar
3½ liter vatten
1 flaska (á 33 cl) porter

Gör så här:
Skär varje majskolv i tre bitar.
Skala och halvera de gula lökarna.
Dela vitlökarna i klyftor och skala dem.
Skölj apelsinerna och skrubba skalet rent från besprutningsmedel. Skär apelsinerna i skivor.
Skölj potatisen väl. Är det tex färskpotatis som har fint, tunt skal så behöver den inte skalas.
Lägg majs, lök, vitlök och potatis i en stor gryta. Lägg i apelsinskivorna. Häll över olja, strö över socker och kryddor. Häll på vatten och porter och låt allt koka upp.
Koka under lock ca 20 minuter eller tills potatisen är klar.
Under tiden som grytan kokar låter du kräftorna rinna av. Lägg dem sedan i en stor bunke. När potatisen är klar silar du av spadet från grytan och häller det över kräftorna i bunken. Låt kräftorna bli varma och häll sedan bort spadet.
Servera genast.

Receptet har jag tagit från tidningen “Allt om Mat” nr 13 2010.