Nu regnar snön bort och det är fem plusgrader, men kommunen har bestämt sig för att ändå förse sina innevånare med lite julstämning.

Den stoooora julgranen ska upp på torget och belysningen i träden och över gatorna kommer tändas i helgen.
Jag kan tycka att det är liiiiite för tidigt. Det är ju för i allsindar inte ens mitten av november. Kommunen skyller på grannkommunerna och säger att “vi måste hänga med för att inte missa kommersen”. När de andra kommunerna pyntar måste vi pynta annars kommer ingen och handlar. Det är så fånigt så det är inte klokt. Förmodligen sitter kommungubbarna och -gummorna i Skara och Götene och tänker att “Lidköping slänger upp sina juleljus i mitten av november, då måste vi också göra det”.
Hur kommer det sluta? Ska vi behöva dras med ho-ho-hoande tomtar och grälla färger redan i augusti om några år? För det gäller ju att inte missa några chanser till försäljning. Kapitalismen har sitt pris men är en helig ko som bara MÅSTE gödas.

För övrigt tycker jag det är urmysigt när det är julstämning i hela stan, men man kan väl i alla fall vänta till advent!