En av våra nyaste kollegor på jobbet är kock. I ett tafatt försök att inte visa mig helt bakom flötet berättade jag häromsistens vilken underbar matupplevelse jag fick till den dagen jag lagade torsk i ugnen. Jag talade om att jag googlat fram att fisken skulle ha en innertemp på 52 grader (mellan 46 och 50 är perfekt enligt kockkollegan) och att jag fick ut den när den var strax över 60.
Kockkollegan gav till ett förskräckt utrop:
-Knullade du torsken!
-Eh… neeej…

Kockkollegan förklarade att kockar kallar det för att “knulla” fisken om man låter den gå för länge. Uppenbarligen tillhörde det en av kockarnas dödssynder. Jag menar, vem vill äta på en restaurang där kocken står och knullar en torsk bak i köket?

I kväll är Förundersökningsledaren först och spelar innebandy och sedan åker han direkt till hemsidegruppsmöte för kyrkans räkning.
När katten är borta passar jag och barnen på att äta sådant som Förundersökningsledaren kanske inte uppskattar lika mycket som vi. Just i kväll innebär det att barnen får makaroner och fiskpinnar och jag har slängt in några bitar lax i ugnen och dränkt dem i keso och chilisås.
Jag passar fisken noga. Inga sexuella trakasserier ska hädanefter tillåtas i mitt kök.
Just nu är laxen uppe i 17 grader. Den kan nog stå inne en liten stund till…