Jag är på jobbet i dag igen. Det finns ingen anledning att stanna hemma och softa när man faktiskt kan orka sig upp till jobbet. (Ingen annan än att förkylningen kanske går över fortare och att jag undviker att smitta mina kollegor.)

När jag ändå pallrar mig upp kvart i sex för att fixa allt så att barnen kommer till skolan, så kan jag lika gärna själv åka till jobbet. Jag hade ingen feber i morses och jag säger ju alltid till barnen att “har man ingen feber…” så kan man i alla fall göra ett frest. Antingen blir man piggare under dagen, eller så inte – och i det sista fallet är det inte värre än att man får åka hem.

Barnen är förresten båda två på väg att bli förkylda. Jag kan inte förstå vem som smittat dem…
Alltså är det lika bra att passa på att jobba, i fall jag behöver vara hemma och vabba senare i veckan. Vi har rätt mycket att göra på jobbet så alla timmar jag är där är bra timmar, även om kranen droppar och ögonen flödar.

Släktingkollegan har utlovat ingefärs- och citronte. Ingefära ska vara bra mot förkylning. Citron är bra mot… förkylning tror jag.