Arbetet med att försöka rättfärdiga mitt val av fordon pågår för fullt. Som du kanske kan gissa så tog jag bilen till jobbet i dag. Egentligen helt utan gångbar och giltig anledning.

Visst, det regnar, och ska regna hela dagen. Men jag har väldigt bra regnkläder och det är varmt och skönt. Redan 18 grader nu på morgonen.

Visst, barnen har uttryckt ett starkt önskemål om att slippa cykla till skolan och i stället lifta med mig i bilen. De är trötta och vill slippa regnet. Men vaddå? Barn ska härdas!

Den förevändning jag till slut fastnat för är min förkylning. Efter att ha snorat och varit trött hela helgen tycker jag att jag nog behöver låta cykeln stå en dag. Om inte annat så för att snoret rinner och det är svårt att snyta sig i farten när man har så dålig balans att man måste hålla båda händerna på styret.