Gissa vad jag gjorde i går kväll!

Här kommer en ledtråd:
Rödbetscarpaccio med solrosfrön och kapris.
Kallrökt lax på äppelsallad med dillvinegrätt samt ugnsbakad lök med creme fraich och löjrom.
Lammfärsbiff, lammsplitt och “vanligt” lammkött med rödvinssås, trattkantareller, morotsstubbar, broccoli och potatisbakelser.
Osttallrik med brie-, grönmögel- och västerbottenost samt pumpa-, rödlöks- och aroniamarmelad.
Dessertallrik bestående av lingoninkokt päron med lättvispad grädde, änglamat med lingonsylt samt kolapaj med lingondekoration.

När jag fyllde 40 fick jag en överraskning av min farbror och faster. Det var den 2:e juli så jag har varit nyfiken länge. I går eftermiddag var jag och Förundersökningsledaren hembjudna till deras sommarhus i Källby. Vi gick en liten husesyn och blev bjudna på fika och trevligt umgänge.
Både min farbror och faster är duktiga på att hålla samtalsämnena igång så det blev en riktigt trivsam eftermiddag.

När det började skymma fick Förundersökningsledaren sätta sig bakom ratten i min farbrors bil och sedan gav vi oss iväg ut i tassemarkerna upp mot Kinnekulle. Jag hade mina gissningar på Forshems Gästgivaregård men i stället hamnade vi på Bergets Orangeri som är en relativt nyöppnad restaurang med lokala råvaror, ypperligt välkomponerad mat och personlig service.

Under drygt tre timmar njöt vi av den goda femrättersmiddagen och av omgivningen, atmosfären och av varandras sällskap.
Det enda icke njutbara som inträffade var när Förundersökningsledaren blev stucken av en geting. Den hade fladdrat till mot min nacke först men jag trodde tack och lov att det var en nattfjäril. (Med min getingfobi hade kvällen inte varit lika trevlig om jag förstått vad det var redan när den var på mig.) Sedan satte den sig på Förundersökningsledarens underarm och när han skulle döda den blev han stucken. Jag kunde inte låta bli att tycka att det var lite skönt att jag klarade mig.