Det känns nästan som om jag liksom bunkrar upp med lite blogginlägg så här inför påsken. Det är ju inte säkert att jag hinner blogga något när jag ska umgås med släkt och vänner i solskenet hela helgen.
Innan jag stänger ner datorn och går och gör lite vettigheter i stället, vill jag bara berätta om en så fantastiskt god maträtt jag fick till i eftermiddags.
När jag kom hem från jobbet kikade jag in i kylskåpet på jakt efter något ätbart. Det enda jag hittade var en halv burk utgången creme fraiche och tre broccolistånd.
Men har man som jag suttit klistrad framför Sveriges Mästerkock de senaste veckorna och dessutom varit snabbare än Carina Brydling när hon komponerade måltider utifrån folks kylskåp i Mix Megapol, så är väl inte brist på ingredienser ett hinder.
Jag kokade all broccolin i välsaltat vatten tills de var helmjuka. Sedan elvispade jag dem till en fluffig puré tillsammans med en matsked flytande margarin (smör hade varit godare men man tager ju vad man haver), rikligt med salt, den utgångna creme fraichen och rejält med vitpeppar.
Hepp – så blev det ett riktigt gott fisktillbehör.
Att jag inte hade någon fisk utan åt upp all purén rakt av behöver vi inte bry oss om.