Nu har jag precis bakat bröd och ska strax gå och lägga mig.
Det tar ungefär tre minuter att baka bröd när man gör det på det gamla hederliga sättet. Det vill säga – fyller bakmaskinen med några få ingredienser och ställer in timern så att brödet är klart lagom till frukosten.
Vi köpte vår bakmaskin någon gång i mitten på 90-talet. I början bakade vi nästan allt bröd i den. Gott och billigt.
Sedan började vi blanda ut bakmaskinsbrödet med köpebröd och efter ett tag ställde vi undan bakmaskinen och nöjde oss med att köpa bröd. Bara några gånger i bland kom maskinen till heders.
Nu har min kära bakmaskin upplevt en renässans och det händer titt som tätt att jag laddar den på kvällen för att väckas till doften av nybakat bröd. Och när brödet är en dag gammalt så går det utmärkt att rosta i vår nya brödrost vi fick i julklapp. Den kan nämligen ta lite större skivor och är helt perfekt för hembakat bröd.