Jag kan vara filurig när det gäller receptskapande. I dag till exempel, vaknade Kajsa Varg till i mig och jag plockade fram några grönsaker och rotfrukter, en burk räkor och ett paket matlagningsgrädde och hittade på en riktigt god liten gryta som jag serverade med ris. Det allra bästa med den här rätten var att övriga familjen ratade den så det blev flera matlådor över till mig när måltiden var över.
Skiva en lök.
Skala och strimla två stora morötter. Ge samma behandling åt två palsternackor.
Stek grönsakerna i 1 msk matlagningsolja.
Kärna ur och strimla två röda paprikor och låt dem steka med i pannan.
Finhacka en bit (jag tog 14 gram) färsk ingefära och släng i stekpanna.
Låt allt steka ihop och blandas.
Knippa en bukett broccoli och släng ner i panna.
Häll på 2½ dl valfri grädde (Milda Mat Extra funkar fint).
Smaksätt med 1 msk kinesisk soya och 2 msk sweet chilisås.
Strax innan serveringen tillsätts en burk (170 g) räkor.
Man kan tycka att kryddningen inte verkar värst avancerad men det blir alldeles lagom starkt och gott, åtminstone för mina smaklökar.