Det blev lite stressigt i morses. Felet är naturligtvis helt mitt eget.
När jag kom ner i köket mötte mig en överfullt diskbänk som inte såg särskilt inbjudande ut. Jag är inte den som är så noga med städning och ordning, men jag tänkte på Förundersökningsledaren som varit borta med jobbet till sent i går kväll och ska göra det samma i dag.
Alltså började jag med att plocka ur ren disk ur diskmaskinen och ställa in den smutsiga och diska lite för hand.
Under tiden sörplade jag i mig ett glas ljummet te och lät tre ägg koka. Ett till Förundersökningsledaren, ett till min frukost och ett att ha senare på jobbet.
Sedan var det dags att fixa fruktstundsmacka till lilla Svalan och ett “förstärkt fika” (de uttrycker sig så fantastiskt i skolans värld) till Guldgossens lägerskoladag.
Och sedan gick jag på toa en stund och plötsligt var klockan dags att väcka barnen.
Jag fick lov att prioritera bort min egen frukost. Jag tog med mig båda äggen till jobbet och tänkte äta frukost där i stället.
Nu när jag kommit till jobbet har jag konstaterat att jag glömde bort att komma ihåg att ta med mig något till lunch. Därför har jag omprioriterat mina två ägg lite. De får bli lunch. Jag har också med mig två små gula tomater som kan bli fika. Till frukost har jag ätit en bulle jag hittade i påsen som barnlediga kollegan lämnade kvar vid sitt besök i går.
1: Just idag i alla fall bortprioriterad. Eller kanske rättare sagt glömd…
2: Jag vet inte varför det luktar môk, men det gör det. Extra synd om släktingkollegan som har svårt för lukten, när fyra anställd satt och skalade ägg samtidigt klockan tio.
Fråga 1: Vad hände med Svalans drickyoghurt? Blev den också omprioriterad?
Fråga 2: Varför luktar det fis när man skalar ägg i kontorsmiljö – och vad säger dina kollegor om detta? Inser du att detta är trivselfråga på arbetsplatsen?