Vitlöksbaguetter, rå jordärtskocka, Rekorderlig cider jordgubb och lime och nu har min must eat-lista fyllts på med hemkokt lemoncurd.
Enkelt att göra även om det är jobbigt att stå och vispa vattenbadet och sedan så fantastiskt gott med kombinationen av surt, sött och det lena smöret. Mumma för läckergommar!
Här kommer receptet:
Tvätta en citron och riv av skalet.
Pressa citronen och pressa en citron till.
Vispa ett ägg med två extra äggulor och 1½ dl strösocker.
Häll i citronsaften och citronskalet.
Vispa konstant i vattenbad tills röran tjocknar.
Det kan ta mellan en kvart och en halvtimma.
När curden tjocknat lite lagom tar du bort den från vattenbadet och rör sedan ner 100 g smör som du kubat så du kan dra i lite i taget och vispa tills smöret smälter.
Njut på vilket sätt du vill. På mackan, till efterrätt med maränger och grädde, tillsammans med färska bär eller bara rakt ur burken!