Det kanske inte direkt var overkill med fläskfilén, men det var inte vidare värst smart heller.
Jag har just satt in maten i ugnen, klockan är sju och alla är vrålhungriga. Om en kvart ska jag åka till PiL-mötet.
Handuppräckning på hur många som tror att jag hinner smaka på maten som jag ägnat drygt en timma att laga.
Update:
Jag hann smaka, och det var jättegott!
Här kommer receptet i komprimerat format.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Putsa och tärna en fläskfilé i 1 cm stora bitar. Större är för stort (Jag gjorde dem för stora. När jag virade in härligheten i smördeg gjorde de stora bitarna hål på smördegen.)
Stek fläskfilén och salta och peppra lätt (vitpeppar) under tiden. Lägg fläskfilén åt sidan medan du klipper ett paket bacon i småbitar och steker upp.
Häll tillbaka fläskfilén i pannan och rör ner ½-1 skivad purjolök. Stek på så purjon mjuknar ordentligt.
Rör ner 2 dl (en brk) creme fraish och ta några tag med pepparkvarnen (svartpeppar) över anrättningen.
Rulla ut ett ark smördeg på ett bakplåtspapper. Lägg på fläskfiléröran som en sträng. Vik över smördegen och nyp åt i ändarna. Pensla med uppvispat ägg.
Skjuts in i ugnen.
Baka av i 10-12 minuter tills smördegen fått färg.