Jag har redan tidigare gjort ett antal inlägg om Italienresan tidigare i höstas.

Nu fyller jag på med lite matbilder.

Först beger vi oss till slakteriet.Där hänger den lufttorkade skinkan på rad.

Den lokale slaktaren säljer även ost……och lite smått och gott.

Inne i Como finns de riktigt roliga specialbutikerna.

I Seregno hittade jag fiskaffären, som hade öppna väggar ut mot gatan och stoltserade med en riktigt stor firre.

Glass är ett kapitel för sig. Ingenstans har jag hittat så god glass som i Italien. (Det låter som om jag är otroligt berest, vilket jag inte är, men i alla fall…)Går man till rätt ställe finns det hur mycket som helst att välja mellan. Mycket mer än här: Att beställa glass på ett glasscafé är en fulländad upplevelse.Det finns gott om “Gelaterior” och det är inte särskilt dyrt.

Man kan beställa andra godsaker på café också.

I oktober-november var det säsong för kaki.Kaki är närbesläktad med sharonfrukt. Det kan till och med vara så att det är samma sak. Hur som helst så var det jättegott, även om konsistensen är rätt slemmig.
Kaki växer även i trädgårdarna långt uppe i norra Italien.

Italiensystern och hennes man är mycket förtjusta i skaldjur och tog med oss till en skaldjursrestaurang under vår första dag.Vi åt god skaldjurspasta med en halv hummerliknande sak på tallriken.
Italiensysterns man beställde också in en tallrik blandade skaldjur och småfiskar.De friterade bläckfiskringarna var inte så tokiga, och så räkrumporna förstås, som nog är min favorit.
Jag hittade roliga räkstjärtar inlindade i något för mig obestämbart, men gott var det.