Är är ett jättebra recept på en suveränt god räkpaj.
Jag har fått både paj och recept från goda vännen Lotta.

Det blir 4-5 portioner och den ska gräddas i ugnen ca 25 minuter175 graders värme.

Blanda 1 liten burk keso med 3 ägg.
Rör i knappt 1 dl dill (mindre om du inte är så förtjust i dill) och ½ tsk salt.
Tillsätt 1 liten burk avrunna räkor och 1½-2 dl riven ost av valfri sort. Hushållsost blir till exempel alldeles utmärkt om man inte vill ha lite mer riv i smaken.

Blanda runt alltihop och häll ner i en smord pajform. Det är inte säkert man behöver smöra heller, men jag har inte vågat prova att låta bli. Platta till smeten lite i formen så du får en plan yta.

Gör en pajdeg av 75 g margarin, 1½-2 dl mjöl och 1-2 msk vatten. Gör man degen i matberedaren behövs det minst 2 dl mjöl. I alla fall i min maskin.

Kavla ut degen och skär den i remsor som du lägger lite snitsigt ovanpå pajen.
Om du vill penslar du med uppvispat ägg och strör över sesamfrön.

Det går bra att göra samma paj med till exempel skinka och senap i stället för räkor och dill, eller något annat man tycker är gott.

Idag kompletterade jag dillen med 1 dl finhackad rödlök och purjolök eftersom det blev kvar från gårdagskvällens taccomåltid.