Igår bakade jag tårtbotten och idag är jag på gång med mazarinerna.
På onsdag fyller lilla Svalan år.
-Då får ni ingen sexåring i huset längre! säger mitt hjärtegryn, inte utan stolthet i rösten.
Mazarindegen ska vila “några timmar” i kylskåpet. NÅGRA TIMMAR… Jaha, så går det när man inte läser receptet i förväg utan bara sätter igång. Vad ska jag göra nu då, medan jag väntar på att några timmar ska gå?
Baka schackrutor kanske?
Update:
Nu har jag gjort fyllningen till mazarinerna medan jag väntar på att degen ska kylna ordentligt. Men ska fyllningen verkligen vara så här rinnig? Det lovar inte gott!
Update 2:
Nu har jag gjort degen till schackrutorna. Och ni kan aldrig gissa, men även den degen ska vila kallt i kylskåp en stund!
Update 3:
Man ska SMÖRJA mazarinformarna! Fatta vilket tidsödande pilljobb. Vad har jag gett mig in på egentligen?