Det står en blåbärspaj i ugnen.
Jag älskar blåbärspaj. Däremot tycker jag det är rätt bökigt att göra smulpajen. Man ska blanda mjöl, socker och smör till en smulig deg (kan det vara därför det heter smuldeg…). Min mamma använder alltid fingrarna och kanske är det de bästa verktygen, men jag gillar inte att bli sådär smörkletig så jag brukar använda degkrokarna på elvispen.
Men nu stundar nya tider. Minns ni matberedaren jag fick i födelsedagspresent?
Det tar fem sekunder för min matberedare att förvandla mjöl, smör och socker till en perfekt smuldeg.
Det kommer vankas många fler smulpajer i det här huset framöver. Var så säker!
Hej gumman!
Hur lever livet med dig?? Bra hoppas jag!
Själv har jag kopplat av från bloggen, nästan till 100%, och det har varit ganska skönt.
Blåbärspaj låter mums!! Får nog ge mig ut i skogen…
Matberedaren har varit min följeslagare i stort sett sen jag flyttade hemifrån för 28 år sen. Den klarar jag mig inte utan…. och smulpajerna blir perfekta. 🙂
Färdiga på ett kick!!
Skulle gärna komma och smaka…
Sköt om dig!
Kramar
Willewira
Om du kan förlåta mig för dagens inlägg så kanske jag får smaka????
😀
Puss, R