Jag känner experimentlustan övermanna mig i köket när jag står med ett torkblock i handen och funderar på vad man kan tänkas äta till middag.
Vi håller på att rensa ur en av frysarna för att i bästa fall kunna stänga av den under vår semesterresa. Det finns mycket smått och gott som bör ätas upp.
Åter till torsken. Efter en djupdykning i kylskåpet hittar jag 1 dl cremefraich, ca 1 dl vispad vispgrädde som blev över sen tårttillverkningen i söndags, och ungefär samma mängd matlagningsgrädde.
Jag rör ihop alltihop och häller i cirka en halv dl chilisås.
Torsken skär jag i bitar och lägger i en smord form, saltar med örtsalt och doftar över rejält med ingefära. Och så på med “såsen”. Och skjuts in i ugnen.
Det här kan gå hur som helst.
Och det gick bra. Faktum är att det blev jättegott, med färskpotatis till.
Fast – mat med så mycket grädde kan ju bara inte misslyckas!