Vill ni veta hemligheten bakom riktigt goda bullar!
Jag menar förutom självklarheter som att använda så lite mjöl som möjligt och att låta bullarna jäsa på plåten alldeles lagom länge.

Hemligheten är naturligtvis att ha i så mycket gott som möjligt.
Jag brukar blanda smör, strösocker och vaniljsocker och bre ut ett inte allt för snålt lager på den utkavlade degen. Sedan doftar jag över ordentligt med kanel och som grädde på moset river jag över mandelmassa. Sen är det bara att rulla och skära.

Det allra vikitigaste för att få så där kalasgoda bullar är dock följande:
Att kavla tunt och långt.

Jag delar en vanlig sats på 5 dl mjölk i fyra delar och varje del kavlar jag ut så tunt som möjligt, tunnare än en pizzadeg, men inte till en kvadrat utan till en rejält avlång rektangel. Sedan rullar jag ihop den från kortändan och då blir resultatet små fina bullar med många, många lager med gott, gott emellan.

Jag började baka vid sjutiden. Vid halv tio kom Guldgossen ner från övervåningen och provsmakade första plåten tillsammans med mig och ett glas mjölk. Han hade inte lyckats somna när det luktade så förödande gott i huset.

Nu är klockan elva och jag har just fryst ner resultatet och kommer vandra iväg med 40 bullar till kyrkan i morgon. 40 bullar är kanske lite snålt med tanke på att jag bakade 105 stycken, men i Bibeln talas det en del om att ge tionde så 40 bullar är ändå ett tionde med råge…

Det ska vara mycket kanel.

En väljäst deg är första stegen mot goda bullar.