Vänninan Annika bjöd en gång på en underbart knäckig äpplepaj.
Jag räknar stenhårt med att receptet funkar lika bra till rabarberpaj.

Smörj en form som är lite större än de där vanliga runda pajformerna fast inte alls så stor som en långpanna, kanske en halv långpanna stor ungefär.

Skala och hacka så mycket rabarber att det täcker botten av formen och blir ett lagom lager. Lägg rabarberna i formen.

Smält 150 g margarin eller smör.

Blanda 5 dl vetemjöl med 5 dl socker, 2,5 tsk bakpulver och 3 tsk vaniljsocker. Häll i 4,5 msk vatten och skapa en smuldeg med hjälp av minst en hand.

Strö smuldegen över rabarberna och häll över margarinet (smöret) med en fin stråle så att det blir jämt fördelat över pajen.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader en bra stund.

Om du vill piffa till det lite kan du som jag dofta över rejält med kardemumma över rabarbern innan du stör på smuldegen.