Maken är en hejjare på att laga mat. Han gör med bravur både köttfärssås och fiskgrattänger.
Nu har han kommit så långt att han till och med tillåter sig själv att improvisera lite grann ibland. Oftast går det bra men ibland blir det som idag.
Maken kokar potatis, steker falukorv och ska göra en ostsås.
Han gör en botternredning av smör, mjöl och mjölk och smaksätter med peppar, cheddarost och parmesan. Massor av ost. Det blir nog mumsigt.
Smakar av. Något fattas… salt förstås.
Smakar av igen. Inte riktigt bra. Saltar mer.
Smakar av. Kanske för mycket salt. I med mer ost.
Smakar av. Nu smakar det för mycket ost. Saltar lite mer.
Nu får jag smaka. Det smakar bara salt och ost. Inget vidare.
Maken funderar. Man skulle haft lite matlagningsvin för att lätta upp det lite, återställa balansen.
Men vi har inget matlagningsvin. Maken hittar en flaska Herrljunga Äppelcider. Det kanske funkar. Såsen behöver nog socker också. Som kompensation mot allt det salta.
I med en liten, liten deciliter söt cider. Se, så fint det skummar.
Maken smakar. Det kan ju i alla fall inte bli värre än innan.
Jo, det kunde det.