Medan barnen har roat sig själv har jag kunnat koncentrera mig på lapptäcket. Jag har bara kantningen kvar.

Jag har strukit tyg, skurit till långa remsor, sytt ihop remsorna till en enda jättelång remsa (380 cm), strukit ut sömmarna och strukit hela remsan. Sen har jag vikt remsan till en smalare remsa och fixerat vecket genom att stryka hela remsan igen. Därefter har jag nålat fast kantremsan runt hela lapptäcket och nästa steg, som kommer efter lunchen, blir att sy fast den, räta mot räta, på framsidan av täcket. Det brukar vara väldigt trixigt i hörnen. Jag har inte lärt mej hur man gör på ett vettigt sätt än. Någon gång i framtiden ska jag gå en kurs, men det dröjer nog några år till.

När kantremsan är fastsydd och nålarna borttaga återstår bara att renklippa kanterna, vika om kantremsan runt kanterna på täcket, nåla och sy fast remsan för hand på baksidan av täcket. Det går att göra på maskin också men det brukar inte bli lika snyggt och jag är inte tillräckligt duktig för att få till det bra.

Under tiden som jag skrivit det här har dottern vispat pannkakssmet. Idag blir det rester till lunch. Sonen får fiskpinnar och makaroner, jag pizza och dottern får pannkakor (fast de är nyvispade i alla fall).

Nu ropar dottern på hjälp för hon har råkat få äggskal i pannkakssmeten och får inte upp det trots både gaffel och sked att fiska med.