Blog Image

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Nya glasögon

Klädsamt Posted on Tue, March 25, 2008 18:40

Jag behöver nya glasögon.

Mina terminalglasögon är passé. Mina vanliga glasögon passar som terminalglas och nu behöver jag också nya “vanliga” glasögon. Jag tror de kallas för “avståndsglas” på fackspråk. I alla fall det fackspråk som används på Synsam.

Det är rätt dyrt med glasögon. Synsammänniskan erbjöd sig genast att skicka med mig några provbågar hem men jag avböjde. Feg som jag är skyllde jag på att jag hade bråttom tillbaka till jobbet. Det var visserligen sant, men långt ifrån hela sanningen.
Jag tänker kolla efter bågar på nätet. Det kan spara flera sköna tusenlappar.

Nu funderar jag på om jag ska satsa på säkra kort och välja en båge som liknar min gamla, jag är ju van vid den och tycker att den passar fejjan bra, eller om jag ska slå på stort och skaffa något radikalt annorlunda.



Synundersökning och utvecklingssamtal

Barna Posted on Tue, March 25, 2008 10:03

Idag står både synundersökning och utvecklingssamtal på schemat.

På lunchen ska jag iväg till Synsam. Under den senaste månaden tycker jag att mina terminalglasögon inte riktigt haft avsedd effekt. Jag har fått byta till mina vanliga och det är inte bra det heller.

Utvecklingssamtalet är på dagis i eftermiddag. Till hösten ska dottern slussas över till skolans värld och hennes dagsifröken har skrivit en överlämningshandling som jag ska få ta del av. Den är till för att skolan ska veta vad de kan förvänta sig av sin nya elev, lite vilken nivå eleven befinner sig på, och vilket uppförande man kan hoppas på, eller fasa för.
På ett sätt kan det vara rätt dumt. Ett “bråkigt” barn får en stämpel på sig redan innan det börjat skolan.
Men ur lärarsynpunkt är det naturligtvis en fördel att veta vad man kan förvänta sig, hur man ska förhålla sig och var man ska sätta in resurserna.

För dotterns del gäller det nog att få henne att prata lite mindre, och att lämna utrymme till de andra så de också får komma till tals.