Jag skulle verkligen behöva sy på lapptäcket nu, men jag vill inte. Jag vill sitta ifred med min huvudvärk och göra ingenting.

Snart är det Talang 2008. Då kan jag sitta och göra inget ihop med barna framför TV:n.

Förmodligen stryker jag samtidigt. Och står.

Ha, kommer just ihåg att min Italien-syster fick stränga förmaningar när hon var gravid. Hon fick inte göra några hushållssysslor, som dammsugning, diskning och utbärande av sopor. Hon fick inte stryka heller. Till nåders om hon satt ner.

Man tar ju seden dit man kommer så systern satt ner och strök, men brände sig såklart på den stora magen.

Det är intressant att det är så olika med mycket fastän vi båda bor i Europeiska, välbärgade länder. Undrars hur de har det i Kina, Japan, Nigeria, Panama… Får de gravida stryka stående eller sittande? Har de ens strykjärn överallt?

Tror jag ska börja med att stryka på det halvfärdiga lapptäcket i alla fall. Så kanske jag orkar skära till och nåla och sy imorgon.