Idag ska jag slå på stort och laga en ny maträtt. Den är inte bara ny för mig, utan kommer kanske även höra till de helt nya maträtterna. Det beror på att jag inte hittade alla ingredienser utan gör som vanligt och improviserar lite.

Det är kycklingpaj. Orginalreceptet hittade jag i tidningen Laga Lätt. Det är en tidning jag verkligen rekommenderar. Full med snabblagad och inte så tjock-bildande mat.

Kycklingpajen består av ett skal av vårrulledeg, grillad kyckling, fetaost, körsbärstomater och röd pesto.
Jag hittade inte vårrulledej utan köpt hem filodej i stället. Grillad kyckling tycker jag är lite äckligt att peta i så jag har ugnsstekt några kycklingfileér i stället. Annars är jag ganska recepttrogen.

Maken jobbar över i kväll och kommer kanske hem en halvtimma innan han ska vidare till Peltors sångövning och då ska maten stå på bordet, klar att kastas in.