Idag fyller Guldgossen 9 år!

Vi har uppvaktat honom med sång, hurrarop, presenter och frukost. Allt “på sängen”. Enligt vår egen lilla familjetradition satte vi ljusen i mackan.

Guldgossen fick sällskapsspelet Tjuv och Polis av lilla Svalan. Av mig och Förundersökningsledaren fick han ett bilspel till TV-spelet och ett gigantiskt lego med Batmobilen.

Förundersökningsledaren åt en snabb frukost och sedan skjutsade jag honom till kyrkan för övning med lovsångsteamet som spelade på dagens gudstjänst. Förundersökningsledaren brukar traktera gitarren men idag var kompet något decimerat så det fick bli bas istället.

När jag kom tillbaka från skjutsande hade barnen ätit frukost (Guldgossen orkade inte sitta kvar i sängen och äta för det var lite obekvämt så han fortsatte tillsammans med lilla Svalan vid köksbordet) så jag fick en egen lugn stund med mitt te och min smörgås. Den sista biten av goda kakan åt jag upp redan på Guldgossens sängkant.

När jag var färdigfrukosterad röjde jag lite i köket och sedan gjorde vi oss i ordning och for till mötet i kyrkan. Barnen försvann till söndagsäventyret och jag satt för mig själv i kyrkbänken och tog in sång, musik och predikan.

På söndagsäventyret firade de Guldgossen lite grann, sjöng för honom, satte på honom en grattis-dekal och så fick han välja en present ur en stor låda. En fotbollspenna blev det.

Nu har vi ätit lunch här hemma. Guldgossen fick bestämma maten som blev taccokryddad köttfärs med couscous och diverse grönsakstillbehör.
Efter maten passar barnen på att leka lite, och spela det nya bilspelet, som även jag tyckter är lite roligt. Jag tror jag ska gå upp och köra ett varv med Guldgossen.

Om en halvtimma ska vi åka till Skälvum. Klockan fyra börjar ett Bibelstudie i missionshuset där mina föräldrar är medlemmar, och efter det ska min mamma bjuda på ett litet födelsedagskalas för församlingsmedlemmarna och för oss. Det blir smörgåsar och sedan tårta.

Igår eftermiddag stod jag och gjorde tårta till mamma. Hon har bakat två själv och jag har hjälpt henne med en. Jag ska visa bilder på den när jag tankat ner dem i datorn. Jag höll nog på i två timmar, och då fick jag ändå hjälp av barnen.

Men det var igår det. Idag är idag och idag är det Guldgossens födelsedag. Han har varit nöjd med sin födelsedag hittills. Jag tror att han nog kommer tycka det är roligt under återstoden också. Under Bibelstudiet i Skälvum är det Riddarsamling för barnen (ungefär som Söndagsskolan tror jag) och sedan kommer det finnas andra barn att leka med också.

Jag känner mig aningens aningen trött, trots att jag tog en mirakeltablett för en och en halv timma sedan. Kanske bör man ändå sova och äta ordentligt även om man knarkar Rosenrot, så fullständigt narkotikaklassade kanske jag inte ska anse tabletterna ändå.