Nu har jag (okej, det var inte direkt jag, mera Förundersökningsledaren…) tömt kameran så nu kommer det lite bilder.

Först ut är såklart tårtan som jag lovade lägga upp bilder på tidigare.

Det tog mig ungefär två timmar att göra den. Och då räknar jag inte med tiden för att baka bottnen.
Min mamma är glutenintolerant och det är jättekul att kunna baka tårtor som hon kan äta. Det glutenfria mjölet är perfekt för tårtbak. För andra bakverk, som bröd till exempel, kan det vara lite smålurigt att handskas med. Men tårtorna vill gärna bli bra.

Min mamma hade bett mig göra en tårta till hennes kalas i söndags och jag ville såklart överraska henne med något lite extra. Till min stora glädje upptäckte jag att Willys marsipanlock är glutenfria, till skillnad från dem jag köpt tidigare (vet ej fabrikat).

Jag fick hjälp av barnen att rulla de små kulorna och gjorde en riktigt höstig tårta.

Innuti är det hallonsylt och marsankräm blandat med vispgrädde.
Dekorationerna har jag limmat fast med smält choklad och en liten pensel. Jag har även ritat grenarna med choklad. Hade jag haft lite plats över kunde jag också skrivit mammas namn eller grattis eller nåt annat lämpligt. Men det får bli ett tips till andra om ni vill kopiera idén någon gång.

Nog skrivet. Här är bilderna.Blog ImageBlog ImageBlog Image

Bladen har blivit lite marmorerade eftersom jag blandade i lite överbliven, bortskuren köpemarsipan i den hemfärgade mandelmassan. Det var nog ingen av tårtätarna som la märke till det så jag skulle uppskatta om ni bloggläsare tittar extra noga.
Jag är också ganska nöjd med färgen på rönnbären. Jag blandade i ganska mycket rött men tyckte först att de drog för mycket mot rosa, så jag körde i en aning gult och så ännu mera rött för att få den rätta rönnbärsfärgen.
Jag har limmat fast vartenda litet rönnbär med choklad. Det var rätt pilligt. Men jag är ju rätt pillig av mig så…