Idag har jag och lilla Svalan en dag för oss själva. Förundersökningsledaren och Guldgossen är med vänner på båtmässan i Göteborg.

Jag hade planerat upp större delen av dagen enligt nedanstående schema:
Sovmorgon
Frukost
Lilla Svalan på barnkalas och jag hemma och pärlar
Lunch på McDonald´s
Någon timma i badhuset (Lilla Svalan har längtat och väntat sååå länge.)
En avslappnad eftermiddag med hemmapyssel
Någon typ av förtäring
TV-mys

När lilla Svalan kröp ner hos mig i sängen klockan halv nio och vi låg och slumrade en stund tillsammans och höll varann i handen förstod jag genast att vi skulle bli tvugna att rucka på en av punkterna, i värsta fall två.
Lilla Svalan lät nämligen mer förkyld än hon gjordegår morses. Hon snörvlade och hostade och lät ännu hesare.

Jag tempade henne före frukost och glädjande nog visade den digitala febertermometern bara 37.5 så vi behövde inte ställa in kalaset. Däremot blir det inget bad, det tycker till och med en hårdhudad mamma som jag skulle vara att utmana ödet för mycket. Uppenbarligen är ju dessutom lilla Svalan bara i början av en förkylning och då är det inte läge att utmana virusinvandanterna för mycket.

Nu har jag äntligen gjort klart mitt lila armband med oändligt antal berlocker (jag skulle kunna räkna dem så jag överdriver väl en smula) och det blev precis så lagom klirrigt och maffigt som jag hade hoppats.
Det är fortfarande mer än en halvtimma kvar tills jag ska hämta lilla Svalan från kalaset så nu ska jag utnyttja tiden till att börja laga hennes tjockebyxor. Det är första gången jag upplever att den buttre mannen på torget sålt något med riktigt dålig kvalitet. Byxorna har efter bara någon veckas användning gått sönder både i grensömmen och på båda knäna.

Nåja, nu när vi inte ska åka till badhuset hinner jag kanske laga byxorna tillräckligt för att de ska kunna användas på måndag igen.