På väg på cykel till jobbet i morses.
Just passerat sopsorteringsstationen.
Plötsligt attackerad av en svart korp. Trodde jag i alla fall.

Korpen kraxade och svepte förbi mitt huvud med några decimeter tillgodo. Jag blev så skrajsen att jag höll på att köra i brôt.
Strax efter kom dock en kråka flygande.

Kråkan jagade korpen. Märkligt.

Men igår kväll såg jag “Mitt i naturen” eller annat likvärdigt program och där var tittarfilmer och där var en kråka som hade tänkt sig att äta upp en sork och lyckades hacka upp den ur sorkhålet. Sorken hade dock andra planer än att hamna på kråkans middagsbord och försvarade sig vildsint och hoppade och skuttade och bet och fräste.

Sorken avgick med segern. Kråkan gav sig av med stjärtfjädrarna mellan benen.

Kanske hade dagens kråka sett gårdagens TV-program och bestämt sig för att inte fortsätta leva i förnedring som kråkrepresentant utan bestämt sig för att ge sig på någon större än sig själv.

Så vitt jag kunde bedöma var det kråkan som hade läget under kontroll i morses.