Jag har utlovat bilder på lapptäcket. Jag håller faktiskt inte alltid var jag lovar men nu har jag tömt kameran så nu ska ni få se.

Upptäckte att räkneverket på digitalkameran precis slagit om. Vi fotar en hel del. Systemdigitalen har vi haft i ungefär 2 ½ år och vi har tagit drygt 20.000 bilder.

Nåja, det var inte antalet bilder jag skulle skriva om utan lapptäcket.Här har jag lagt ut alla lager för att sedan kunna nåla ihop dem med stora säkerhetsnålar.Det är bra med ett stort köksbord.
Först ligger ett vitt lakan, sedan en fleecefilt och överst själva lapptäckslagret.Till det här täcket har jag sytt åtta rutor som består av 25 smårutor i rött och blått och varvat dem med 7 rutor vitt tyg.Skillnaden på ett snyggt lapptäcke och ett slarvigt sytt täcke är bland annat hur pass väl lapparna ligger kant i kant och har raka linjer. Jag tycker jag lyckats ganska bra. Tätt med nålar när man syr är A och O.När täcket qviltats och kantskurits syr man på ett kantband. Det bör helst sys fast för hand på baksidan men de tre sista gångerna har jag “fuskat” och använt maskinen så mycket som möjligt.

Så här blev det färdiga resultatet.