Tyger! Det gillar jag.

Idag slutade jag jobbet vid lunchtid och åt thaimat tillsammans med min Italien-syster. Sedan gick vi till en tygaffär i Rörstrandslängan. Det är en lapptäcksaffär med hur många tyger som helst, alla behändigt färgsorterade.

Själv var jag inte ute efter något speciellt tyg den här gången. Min syster ville köpa tyg med noter till ett musikprojekt hon håller på med hemma i Italien. Jag var mest sällskap.
Tyvärr hittade jag ett helt fantastiskt vackert tyg med tryck av tidningstext. Jag köpte det inte men kommer förmodligen göra det så fort jag har ett projekt där det passar in.

Italien-systern hittade sitt nottyg och ett härligt grönt tyg och ett tyg med dalahästar och ett med djur och…
Plötsligt märkte jag att hon, bara genom att komma in bland alla härliga mönster och färger, blivit lika biten av lapptäcksvärlden som jag. Jag tror inte att hon kommer börja sy lapptäcken det första hon gör, men andra kreationer.