Det är redan lördag. Vi har varit i Ludvika i tre dagar. Jag känner hur jag mer och mer förfaller åt dekadens. Det är nästan tur att vi åker hem i morgon. Några dagar till och jag skulle aldrig orka återgå till ett vanligt liv med vanligt tempo.

Inte för att vi varit sysslolösa, men livet har antagit en helt annan rytm än vardagslivet har.

I onsdags kväll kom vi hit, och åt god kvällsmat med vitlöksbröd och kex och ost.

På torsdagen åkte vi till Borlänge medan våra hyresvärdar jobbade. Vi var vid Kupolen strax före öppningsdags klockan 10. Sedan skrotade vi omkring där några timmar. Jag hittade genast Panduro-butiken och försåg mig med en liten påse mellandelar och en efterlängtad pärlhålsfil.
Ytterligare inköp begränsade sig till Åke Edwardssons sista Winterbok – “Den sista vintern”, och en skoputsarsvamp.
Modern hittade gummistövlar som var lagom snygga och lagom dyra och Förundersökningsledaren och Guldgossen köpte begagnade filmer.
Vi åt på McDonald´s och sedan åkte vi vidare till en av världens 813 (eller var det 812 eller 819) världsarv. I Falu koppargruva gick vi guidad tur och barnen var som vanligt eld och lågor och fulla av intresserade frågor som de spottad ur sig till den trevliga och pålästa guiden. Tyvärr var gruvmuséet stängt men vi blev ändå ganska nöjda med besöket.

Bredvid koppargruvan fanns ett café – Bagarstugan, och där fikade vi fantastiskt goda hembakade läckerheter av väl tilltagna mått. Ägaren gick även runt och bjöd på färska chokladpraliner.

När vi fikat klart for vi tillbaka till Ludvika och handlade allsköns diversesaker på Dollarstore, en billighetsaffär helt i min smak.

På kvällen bjöd Falunsystern och sambon på bröllopsmiddag och vi träffade sambons föräldrar och diskuterade menyn och lite annat kring det stundande bröllopet.

Långfredagen var ingen lång och tråkig dag. Vi började med att besöka kyrkan i Gräfsnäs där Falunsystern och hennes fästman ska gifta sig i sommar. Vi kikade också runt i den närbelägna festlokalen.
Sedan åkte vi på sightseeing i nejderna och tittade på olika övernattningsalternativ till sommaren. Vi hamnade på ett supermysigt vandrarhem där vi åt lunch. Räfsnäs tror jag det hette.

På eftermiddagen tog vi det lite lugnt, spelade spel och träffade Falunsysterns sambos bror och hans fru. Jag ska sjunga på vigseln tillsammans med nyss nämda fru och hon är fantastiskt duktig både på att lära sig sånger och lägga stämmor.

Halv fem var barnen, jag, Falunsystern och min mamma på bio i Ludvika och tittade på Draktränaren på 3D. Det var en ganska mysig film, med en hel del strämseleffekter. Lilla Svalan hade ont i ena armen efter att ha suttit och kramat mig hårt när det var som värst.

På kvällen åt vi hemlagad sushi. Förundersökningsledaren och barnen fick hämtpizza i stället. De uppskattar inte wasabins förmåga att bränna till i näsan.

I dag är det påskafton och vi har hunnit äta en rejäl påskfrukost och varit ute på landet och hälsat på Falunsysterns häst och en get och ett lamm och ett trevligt folk som bor på gården där hästen bor. Falunsystern är “bara” medryttare på en häst.

Nu ser vi till att barnen får ordenligt med lunch innan vi åker på 50-årskalas hos Falunsysterns sambos mamma.
I kväll gissar jag att det blir mys med Körslaget och i morgon åker vi hem igen.