Vi gick till sjöss över helgen.

Med löfte om gott väder och med båten i sjön och inga andra uppdrag än att koppla av, så bjöd helgen på ett utmärkt tillfälle för första båtövernattningen.

Tyvärr var natten ganska kall och jag väldigt frusen. Medan övriga familjen lyckades sova (Förundersökningsledaren åtminstone bitvis) så låg jag vaken och frös. Jag hade från början superunderställ och ett par sockar på mig men ju längre jag och natten led desto mer välklädd blev jag. När morgonljuset till slut silade in genom gardinerna hade underställ och sockar kompletterats med T-shirt, rejäl vintermössa och ytterligare tre par sockar, varav två par yllesockar. Det hjälpte inte!

Dessutom låg jag illa på en för tunn madrass och fick ont i höfterna.
De få tillfällen jag lyckades slumra till var när jag låg på rygg, men så fort jag somnat väckte Förundersökningsledaren mig igen. Jag snarkar nämligen ganska duktigt när jag ligger på rygg.