Vi åt mat från McDonald´s i dag. Jag ville inte ställa mig och laga mat när jag kom hem från min joggingrunda, och klockan var ganska mycket och barnen hungriga, så jag följde gladeligen minsta motståndets lag. Det går ju så fort med McDonald´s.

HAHA! Säger jag bara!

Min beställning skulle dröja en liten stund så ville jag vara så vänlig att parkera i väntfickan till vänster. Varsågod, här är din dricka så länge.

När jag vänligt väntat en stund kom en stressad flicka ut med min beställning.
-Varsågod, Happy Meal och McFeast.

Tyvärr så var det McFish Guldgossen ville ha. Den stressade flickan försökte kränga den felaktiga beställningen till en annan väntande bil, men de gick inte på det simpla tricket så hon gick tillbaka in med alltihop igen.

Efter ytterligare väntan kom hon tillbaka ut med ett anteckningsblock och skrev noggrant upp allt jag beställt. Hon förvarnade mig om att det nog tyvärr skulle ta en liten stund och jag sa som det var, att jag inte hade så bråttom så det var ingen fara. Jag skruvade upp volymen på lovsångsskivan jag hade i bilen och lutade mig bakåt en stund.

Långt om länge kom tösen tillbaka, en aning mindre stressad när hon såg min fridfulla min. Med sig hade hon en helt korrekt omgång mat, plus en påse.
-Du får lite fika också, för att det dröjt så. Jag ber verkligen så hemskt mycket om ursäkt. Hoppas du får en trevlig kväll.

Visst fick jag det. Jag fick all mat samtidigt och maten höll sig varm ända tills jag kom hem och kunde stoppa in den i mina fågelungsgapande barn. Dessutom visade sig överraskningspåsen innehålla en chokladmuffins till mig, en chokladdonut till lilla Svalan och en rejält stor bulle till Guldgossen. Vi vågar inte ge honom något med choklad om vi inte är säkra på att det inte innehåller spår av nötter.

Tack så mycket McDonald´s, för att ni är trevliga och har vett att kompensera en väntande kund. Det är inte alla restauranger som håller sig med en sådan policy.

Tanten före mig i bilkön hade tydligen också fått fel mat. Men hon stod utanför utlämningsluckan och skällde och svor. Och jag såg inte att hon gick därifrån med en påse fika. Det lönar sig oftast att vara artig och trevlig.