I dag skulle vi haft en dag på stranden tänkte vi. I stället blev vi medlurade till en typ hotellkedja som försökte sälja på oss tre veckors resor för 27.000 kr att utnyttja under de närmaste tre åren. Vi tackade nej men vann en veckas hotellvistelse för fyra personer i stället. Fyr- eller femstjärnigt hotell någonstans i Grekland, på Cypern, i Spanien, på Kanarieholmarna… eller någon annan stans.

Efter lite googlande har Förundersökningsledaren upptäckt att det hela förmodligen är lurendrejeri. Men det gör ingenting. Vi blev bjudna på taxiresa utmed kusten fram och tillbaka i stället för att vara ute och gå i regnet, och vi hann glädja oss åt vinsten en stund innan vi upptäckte att den var falsk.

Stranddagen hade det inte blivit något av ändå för det har inte varit så bra väder. Just nu regnar det och tidigare i eftermiddag åskade det.

I går låg vi i alla fall på stranden. Förundersökningsledaren solade och badade medan jag satt i skuggan under ett parasoll och antingen skrev dagbok eller läste lite.
Jag hade packat ner en del kläder jag inte använt men bara två böcker. Tämligen orutinerat. Nu har jag fått suga på den sista boken så mycket som möjligt. Jag hade hoppats att den räckt till under hemresan också. Förundersökningsledaren har fått lova att låna ut en av sina ljudböcker till mig.

Förundersökningsledaren sitter här bredvid mig och kliar på sina myggbett. Vi har båda fått en massa bett när vi sover. Förundersökningsledaren har fått fler än jag. Förmodligen gillar myggorna honom bättre. Hans bett är dessutom stora blaffor medan mina bara är små röda prickar.
De är finurliga myggorna. Förmodligen gömmer de sig någonstans under dagen för jag har bara hittat några få att döda på hotellrummet. De surrar inte heller utan smyger sig på en ljudlöst.

Oj, nu spöregnar det så mycket att det skvätter in vatten på datorn fastän jag sitter under tak en bra bit från gatan. Bäst att packa ihop den lilla bärbara och ägna sig åt de sista kapitlen i Steve Berrys bok “De tredje hemligheten”.