Efter sex dagar till sjöss kom vi hem i går kväll, sent.
Egentligen skulle vi stannat ute med båten tills på lördag, men eftersom väderprognosen utlovade blåsigt och slut på de solstinna sötebrödsdagarna så lyckades jag övertala Förundersökningsledaren om tidigarelagt hemfärd.

Vi har ändå hunnit med både Hökön, Lurö, Mille skärgård och Tössebäcks skärgård.
Det var i lördags vi gav oss av och det dröjde ända till måndag kväll innan finvädret dök upp, men då kom det med besked. Tisdagen var fin och onsdagen och torsdagen har varit kanonfina med idel sol och badväder. Till och med jag, som av barnen fått tilltalsnamnet “Badkrukan” har njutit av flera sköna dopp i det 20-gradiga vattnet.

Det bästa med resan har dock varken varit det vackra vädret eller de vackra omgivningarna. Det bästa har tveklöst varit det goda sällskapet. Vi har haft turen att “hitta” en familj som också har båt och som är lagom äventyrslystna och sugna på långresor till sjöss. Att de sedan visar sig vara övermåttan trevliga, roliga och sällskapliga gör verkligen inte saken sämre.

Mina fyra semesterveckor är slut och jag ska börja jobba på måndag igen. Jag erkänner att jag lider av en viss börja-jobba-ångest men vi har verkligen sugit musten ur vår semester det här året med både båtliv, Gotlandsresa och systersamvaro.