I eftermiddag har jag kommit en liten bit på lapptäcket till Falunkorven. Jag har nu bara cirka 30 lappar kvar att skära till av totalt 150 stycken.

Veckan som kommer är rätt fullproppad med kvällsaktiviteter men på fredag tror jag att jag kan få en stund att fortsätta.
Jag ser fram emot att ha skurit till alla lapparna och kunna lägga ut mönstret jag ritat upp i förväg. Jag tror att det blir bra men kan inte veta säkert förrän jag lagt upp det på köksbordet.

Om det blir som jag tänkt kommer det här nog bli det snyggaste lapptäcke jag gjort. I alla fall färgmässigt. Det är bruna, beige och sköngröna nyanser. Jag har haft hjälp av Italiensystern när det gäller att välja ut tyger. Jag är bra på mycket men inser att även jag har vissa begränsningar. Italiensystern är bättre än jag på kläder, inredning och färgmatchning. Hon är snyggare också, men det hör inte hit.

Själv är jag i alla fall bäst av syskonen på att sy lapptäcken. I alla fall än så länge. Ingen av de andra har nämligen gett sig på att sy ett eget.