Vad gör man när man är hemma och vabbar lilla Svalan?
Äter pannkaka naturligtvis! Lilla Svalan har beställt ugnspannkaka så det får det bli om en stund.

Vad gör man mer då?
Ja, lilla Svalan och jag har gjutit tvålar.
Och så har jag naturligtvis passat på att fixa med lapptäcket till Falunkorven.
Nu är det äntligen bestämt när vi ska få åka och träffa honom och jag kan lova på heder och samvete att täcket INTE kommer vara klart tills dess.

I dag har jag i alla fall skurit klart alla lappar.Det finns några bra hjälpmedel när man skär lappar. Ett på förhand uttänkt mönster (med fördel uppritat på rutigt papper), ett mjukt skärunderlägg, en rullkniv, en linjal, ett skjutmåttband och så en liten behändig miniräknare så att man kan räkna ut om tyget räcker och om man ska skära till från lång- eller kortsidan.

När jag lade upp lapparna på köksbordet efter mitt uträknade mönster, blev det nästan rätt med en gång. Jag behövde bara byta plats på ett fåtal lappar för att känna mig nöjd.Jag har bett Falunsystern om lov att få lägga upp bilden. Jag vill ju inte förstöra en eventuell överraskning bara för att jag är sugen på att blogga mig genom täcket.

På bilden ser det rätt stort ut. Det består av 135 lappar på 10X10 cm.
När jag börjar sy ihop lapparna kommer dock en massa sömsmån knapra åt sig en stor del av täcket, sex millimeter från varje sida för att vara exakt.
I stället för att vara 90X150 cm blir det då 79X132 cm.

Sen ska det kantas och läggas samman med en undersida och ett mellanlägg och quiltas och skäras till och kantas igen och…

Hoppsan, nu har lilla Svalan fått ett bryt över att hon inte kan se Bruno Mars på fullskärm så nu måste jag nog gå och göra mat. Ugnspannkaka var det ju!