Nästan varje söndag lämnar jag kyrkan med en ny sång i väskan. Predikan, sånger och framförallt böner lämnar inspiration till nya texter. Någonstans bär jag på en längtan att kunna komponera riktiga sånger av texterna och så småningom få ihop till en skiva.

Problemet är att jag är dålig på melodier. Jag kan inte hitta på något som ingen annan redan hittat på, och skulle jag mot förmodan komma på något nytt så är det allt för monotont.

I dag blev det dock inte bara en text utan också en enkel liten melodi som slingade sig fast i huvudet. Jag spelade in den på mobilen och när jag kom hem från kyrkan ville jag försöka få ner den på noter.

Nu är problemet det att jag är värdelös på notvärden. Jag hittar tonerna på pianot men kan inte höra om den ton jag sjunger är en fjärdedel, en åttondel eller rent av en punkterad sextondel.

Förundersökningsledaren har som vanligt kommit till min hjälp. Jag vet inte om han är mycket bättre än jag på notvärden, men han är duktig på att leta efter nyttigheter på internet.
Det finns en sight som heter “Noteflight”. Där har jag nu suttit i två timmar och lyckats prova mig fram tills melodin som bodde i mitt huvud numera även bor på ett notblad.

Det blev en kort sång. Bara 15 takter lång. Gånger två eftersom det är två verser. Har jag tur kanske det någon gång i framtiden kan bli ett litet stick också. Men trots att resultatet inte är direkt överväldigande är jag ändå väldigt glad.
Jag har nämligen haft riktigt roligt. Två timmars kreativitet är precis vad jag behövde för stärkt självförtroende och avkoppling.

Nu ska jag gå och byta om till hemma-kläder och skala potatis.