Jag har sytt mörkläggningsgardiner till båtkapellet. Barnen sover under kapellet när vi övernattar på sjön och de tre stora fönstren bidrar inte direkt till god sömn.
På IKEA i söndags köpte vi tyget “Minna” och nu har jag mätt, ritat, klippt och sytt och med lite tur och kardborreband så kan det funka.

När jag ändå hade symaskinen framme så jag har tagit en sittning med lapptäcket också.

Jag har sedan tidigare skurit till 4 cm breda remsor av ett mörkbrunt tyg. I kväll sydde jag ihop remsorna till en enda lång. Sedan vek jag den på mitten (på långaledden) och strök ihop vecket så jag fick en 2 cm bred remsa i stället. Vikningen är aviga mot aviga.

Min kantremsa har jag sedan nålat fast i kanten av täcket, mot rätsidan, och sytt fast. Många nålar gick det åt, hela nåldynan faktiskt. Särskilt i hörnen där det är lite lurigt att få till det bra om man inte nålar som en fanatisk fakir.

Nu har jag dragit bort alla nålar och det enda som kvarstår är att sy fast kantbandet mot baksidan av täcket. Det bör göras för hand för att det ska bli bra. Tro mig, jag har provat att sy på maskin och det gick inte.

Jag har tyvärr upptäckt att en 4 cm bred remsa är för smal. Den borde varit 5 cm för att det skulle bli något kvar på baksidan att sy fast. Men nu är det för sent. Jag orkar inte göra om och förresten har jag inte tillräckligt mycket tyg kvar heller.