Förra veckan var lilla Svalan sjuk. Eftersom det går körtelfeber på skolan, och eftersom jag läste så duktigt på 1177 så fick jag för mig att det var körtelfeber (eller möjligen en rejäl halsfluss) som drabbat min dotter.
Hon vaknade på måndag morgon med jätteont i halsen och sedan höll det i sig med låg feber och värkande hals ända till fredagen. Jag brukar inte sjåsa upp mig på det viset men jag såg hela semestern försvinna bort i ett febrigt töcken när jag tänkte på den eventuella körtelfebern.

På onsdag förmiddag började de vanliga förkylningssymptomen komma, med hosta och snuva, och det var sannerligen en lättnad.

Och inget ont som inte har något gott med sig.
Medan jag varit hemma med lilla Svalan, och under långhelgen som sedan följde, har jag hunnit greja massor i trädgården. Jag har sått allt jag tänkte så (och lite till) och jag har köpt sommarblommor som jag planterade i krukor och amplar i går kväll. Jag har vattnat och jagat i stort sett obefintliga sniglar och jag har på det stora hela trivts väldigt bra med alla solstinna dagar.

Jag har också byggt lego med lilla Svalan och så har vi dragit igång med ett långvarigt pysselprojekt som jag inte vill berätta för mycket om, men det innefattar garn, så mycket kan jag avslöja.

Den här veckan hoppas jag innerligt på en friskvecka.
Både Guldgossen och lilla Svalan har sina skolavslutningar (tisdag respektive fredag), det är fotbollsträning för lilla Svalan (måndag och torsdag), Förundersökningsledaren har lovsångsteamövning i kväll inför spelning på söndag, och provvandring inför höstens fjälläventyr på torsdag, Guldgossen ska LANa lördag-söndag och jag och Förundersökningsledaren är bjudna på 100-årskalas på lördag kväll.
Vi hinner helt enkelt inte med några sjukdomar.