Tidig morgon på jobbet. Egentligen den enda tid jag unnar mig att titta till min blogg.

I dag har jag skjutsat Guldgossen till skolan. Han åker buss i vanliga fall men just i dag skulle de vara på plats en timma tidigare och Guldgossen var dessutom behängd med pjäxor, skidor och en väska mat och ombyte.
Så här dagen innan sportlovet har nämligen skolan passat på att bjuda mellan- och högstadiet på skidåkning i Falköping. Man kan åka slalom, längd eller pulka.

Jag har förmanat Gulgossen att ta det försiktigt. I morgon åker han ju med kyrkan till Sälen och det vore fantastiskt förargligt om han råkade bryta sig så här dagen innan, och missa resa som han sett fram emot ett helt år.

I går kväll packade båda barnen inför sina skidläger. Förundersökningsledaren var behjälplig i viss mån och jag har kört tvättmaskinen varm för att de ska få med sig tjocka sockar, superunderställ och vissa utvalda kläder. Men på det stora hela har de packat efter eget huvud.
Det är underbart skönt att ha så pass stora barn att de klarar av att tänka själva. Och att de också själva får ta smällen om de tänkt mindre bra. Jag har slängt ut en fråga då och då för att checka att de får med sig det viktigaste – allergimedicin, underkläder, tandborste, men resten får de klara själva.

I stället kunde jag ägna gårdagskvällen åt den redan nämnda tvätten, och åt att försöka klura ut ett utkast till låtprogram inför vår spelning i Grästorp i mars. Roligt, roligt. Jag tror nästan att jag ser fram emot vår spelning lika mycket som barnen ser fram mot sina skidresor.